מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

18/06/2016 | 20:45 | מאת: יעל

היי, גילו שאני חולה במחלת הנשיקה. אחרי חום ממושך של 8 ימים לאורך כל היום, עייפות, צמרמורות, תחושה שקר לי כל הזמן וכאבי ראש. ביום ה 9 היה לי חום רק בערב, ועכשיו כבר יומיים שאין חום בכלל אבל בערב כן עולה ל 37.7 ויורד לבד ללא כדור... זה נורמלי? כמה זמן זה אמור לקחת? אני בת 32 ומעוניינת שזה יהיה מאחוריי..ביומיים האחרונים מרגישה קצת יותר טוב.אך קצת נבהלתי שראיתי שעדיין עולה החום בערב.. מה דעתך?

שלום רב יעל, מחלת הנשיקה או בשמה הרפואי נונונוקלאוזיס היא מחלה ויראלית שמאופיינת בחום, חולשה כללית, כאבי גרון והגדלת בלוטות לימפה. לצערי המחלה אינה ניתנת לטיפול-וירוסים אינם נפגעים מאנטיביוטיקה, ולכן הטיפול הוא רק סימפטומטי-בחום, כאבים וכיו"ב. זמן המחלה הוא מאוד משתנה מחולה לחולה ויכול להיות שבוע שבועיים או אפילו לצערי כמה חודשים. בכל מקרה מה שאת מתארת הוא נורמאלי ומתאים להתקדמות המחלה בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית