כבד שומני

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

07/04/2016 | 17:49 | מאת: נחמיה

אני בן 54 בקרוב. במשך כמה שנים אחרונות עלייה עקבית בערך ALT עד רמה של 102 לפני כחודשיים. גובה 178 משקל 75. AST בגדר הנורמה אם כי בחלק העליון ( 31 בבדיקה אחרונה 39 לפני הדיאטה) התחלתי דיאטה לפי תפריט של דיאטנית שמטרתה להוריד את ערכי השומן בכבד ללא הורדת משקל שאינה נדרשת. במקביל משתמש בתוספי תזונה על בסיס גדילן מצוי. לשמחתי הערך ירד ל 59! האם אני צריך להמשיך במסלול הזה ? כמה אני רחוק מחוף מבטחים בכל מה שקשור לערך ה ALT? שאלה נוספת בבדיקת הדם האחרונה, מה משמעות תוצאה בבדיקת Ceruloplasmin של 18.9? תודה

שלום רב נחמיה. מתיאור ההתנהלות שלך נראה כי אתה בהחלט בדרך הנכונה ואפילו כמעט שם. כבר עכשיו אפשר להגיד שתפקודי הכבד שלך כמעט בנורמה....תמשיך בעבודה הטובה! בקשר לסרופלסמין- בדיקה שמטרתה בעיקר קביעת רמת נחושת בגוף בשאלה של מחלת וילסון-אני משער שרופאת המשפחה שלך רצתה לשלול את מחלת אגירת הנחושת שנקראת וילסון כגורם לעלייה בתפקודי כבד ולכן שלחה לך את הבדיקה הזאת-שיצאה תקינה ללא עדות לאגירת יתר של נחושת. הרבה בהצלחה

13/04/2016 | 14:58 | מאת: נחמיה

אם הממצא של 18.9 שהוא נמוך מהמינימיום ( 20 ) הוא לגמרי לא משמעותי או מחייב בדיקה / בדיקות נוספות ? תודה שוב

מנהל פורום רפואה פנימית