סיום טיפול במרקפטיזול ומעבר לשלב הבא

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

03/05/2020 | 12:40 | מאת: שון

שלום לך ד"ר יקר. אני מאובחן עם פעילות יתר בבלוטת התריס - מחלת גרייבס. בעוד מספר שבועות אני אמור לסיים פרק זמן של כשנה וחצי בהם הייתי מאוזן עם מרפקטיזול, לכיוון השלב הבא שהוא הפסקת נטילת הכדורים וכך ניתן לראות האם המחלה נמצאת בהפוגה או שיש צורך בקפסולה של יוד רדיואקטיבי. רציתי לשאול. אני יודע שהסיכויים הם 50-50, אבל במקרה שאין הפוגה וצריך יוד רדיוקאטיבי, אני מאוד חושש מזה. רציתי לשמוע ממך האם יש בסיס לחשש, האם יש אלטרנטיבה אחרת כיום, ושאלת השאלות - האם לא ניתן פשוט להמשיך עם נטילת המרקפטיזול? נראה כי זו בעיה קצת סבוכה ואשמח ממך להסבר מאיר עיניים בנושא זה. תודה מראש. שון

שלום רב, זאת בעיה מתחום האנדוקרינולוגיה-תחום שאיני מומחה בו. אני ממליץ להפנות את השאלה ולהוועץ כאן בפורום מומחים באנדוקרינולוגיה. המון בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית