שאלה מתוך סקרנות מניח שתשובה תתקבל פה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

15/04/2020 | 10:04 | מאת: מאור

בן 20 רקע העשיר .. יש לי שאלה מתוך סקרנות. יש גאוט ברקע עם ארטריטיס בכל מפרקים+ סיפור אבנים בכליות. ידוע שיש המלצה להמנע מבירות ומאכלים מסויימים בגלל העידוד לעלייה חומצת אורית. אך שתיית בירה מעודדת השתנה עד השתנה רבה אז סביר להניח שלאור עובדת השתנה הבירה יוצאת מן הגוף אז כיצד מוסבר שהיא משאירה חוצת אורית מוגברת? אודה לתשובה.

אחד מתופעות הלוואי של שימוש באלכוהול הוא עלית חומצה אורית. ההשתנה שנובעת משתיית בירה אינה מכסה על אפקט העלייה בחומצה ולכן יש להמנע מאלכוהול בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית