שימוש בכדורי שינה בשל קשיי הירדמות

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

15/10/2019 | 11:36 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 42. משתמשת בבונדורמין כחצי שנה, רק חצי כדור, וזאת בשל קושי להירדם שהחל פתאום. לאחרונה חצי כדור לא עוזר. אני לוקחת חצי כדור אך השעות עוברות ואני לא נרדמת, אז מה שאני עושה - לוקחת חצי כדור כשנכנסת למיטה, ואחרי שעה או שעתיים, כשאני רואה שאני לא נרדמת, אני לוקחת עוד חצי כדור ואז נרדמת. שאלתי הראשונה היא- האם יש בזה סיכון? שאני לוקחת את החצי השני אחרי שעה או שעתיים? בימים האחרונים לקחתי כדור שלם כדי לישון כבר בשעה נורמלית ולא בשתיים בלילה אך אני כן רוצה להמשיך לנסות עם חצי כדור. שאלה שנייה- בעלון של התרופה רשום שהתרופה היא לזמן קצר, אבל אני מכירה אנשים שמשתמשים בכדור שינה כבר 15 שנה לפחות (כמובן בלית ברירה). אז איך זה יכול להיות? זה מטריד אותי שרשום על העלון שהתרופה היא לטווח קצר אבל מה לעשות שאי אפשר לחיות בלי לישון ואני חייבת את הכדור? כך כבר חצי שנה ואולי יהיה עד סוף חיי. האם יש מה להיות מוטרדת? הרי אנשים ישנים שנים עם כדורי שינה. כמובן שאני לא מרוצה מזה שאני כבר בגילי לוקחת כדורי שינה, אך עזרים טבעיים אחרים לא עזרו וגם לא הגיינת שינה, כך שאני באמת לוקחת את הכדור בלית ברירה. רופאת המשפחה אמרה לי שאין יותר מדי מה לעשות עם בעיות שינה ונותנת לי מרשמים לבונדורמין (אחרי שכדור טבעי שהציעה לא עזר). אני שאלתי אותה לגבי זה שמעכשיו, בגילי, אקח כדורי שינה עד סוף חיי, מה יהיה? אז היא רק אמרה שאתחיל בחצי כדור. היא לא אמרה לי שזו תרופה לטווח קצר כפי שרשום בעלון (שלא יישמע מכך שאני מאשימה אותה במשהו, רק מקווה לשמוע ממך שאין מה להיות מוטרדים מכך שרשום בעלון שזו תרופה לטווח קצר. כדורי השינה האלו למעשה מצילים את חיי, אי אפשר בלי לישון). תודה רבה!

שלום רב, אין בעיה לקחת יותר מחצי כדור-המינון הוא כדור ביום אין בעיה לקחת לטווח ארוך-יש עוד סוגים של כדורי שינה שניתן לקחת, אבל עקרונית זה לא מוגבל בזמן בהצלחה

19/10/2019 | 13:55 | מאת: ליאת

תודה רבה רבה!

מנהל פורום רפואה פנימית