כאבי בטן עליונה בעיקר צד ימין

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/04/2019 | 09:40 | מאת: ציפי

בת 59 בריאה .בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת וסובלת מרפלוקס .מזה כחודשיים יש לי כאבים שקשורים לאכילת אוכל כבד בבטן עליונה , הכאבים מתחת לעצמות בית החזה לעיתים בצד ימין למעלה , לעיתים גם בצד שמאל למעלה אבל בצורה עדינה , ולעיתים בחילה בעקבות אוכל במיוחד שומ,ני מטוגן ,בשר..אין שינוי ביציאות. הליקובקטר שלילי ,אולטרסאונד בטן ,בדיקות דם תקינות וכן גסטרוסקופיה תקינה. נשלחתי לסי טי בטן. עדיין לא בצעתי שאלתי היא 1)ממה זה יכול לנבוע ? 2)האם יתכן שזה קשור למרה ובאולטרסאונד לא ראו אבנים ויש בכל זאת בעיה במרה ? 3)מה אפשר לגלות בסי טי בטן שקשור לכאבים? 4)אם סי טי בטן יהיה תקין ,איזה בדיקות ניתן עוד לבצע שקשור לבעיה הזו? המון תודה על הסבלנות והעזרה חג שמח!!!!!

ציפי שלום רב, תודה על הברכות וחג שמח! האמת תזה שאלה שמתאימה יותר לפורום כיוררגי-זה יותר בתחום האחריות שלהם... יכול להיות שזה קשור למרה-אולי יש אבנים זעירות שלא זיהו ב US בבדיקת CT בטן רואים את כל האיברים של הבטן (בד"כ עם חומר ניגוד) אולי זה יתתן כיוון הרבה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית