היכן וכיצד לאבחן את הבעיה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

27/02/2019 | 13:12 | מאת: קרן אור

בת 20 מגיל 10 קושי בליעה שבא והולך. בתחילת החודש הדבר הפריע לראשונה באכילת מוצק מאז חיה על נוזל. דלקת שקדים הייתה, פטרת פה הייתה, מוגלה בשיניים בטיפול, ובכל זאת קושי נמשך. היום רופאה הפנתה אותי לגסטרו היא חושבת מההתחלה שמדובר בדיספגיה. היסטוריה של בעיות עיכול בעיקר עצירויות לפני שנתיים אבחנו רגישות ללקטוז ועם הפחתת מוצרי חלב שיפור ניכר. בשבועות טרם הקושי החמיר היו לי המון גרפסים הדבר מתמשך וזה לא אופייני לי. תור לאאג וצילום וושט עוד כשבועיים כיצד אחזיק מעמד? אפשר המלצה על מרפאות פרטיות שעובדות עם כללית? או מרפאה פרטית שעובדת יחסית בזול? מה זה דיספגיה?! אנא עזרה הדבר מפריע גם עם בליעת רוק!

דיספגיה היא תחושה של עיכוב או הפרעה במעבר תוכן המזון הנבלע מהפה אל הקיבה. התלונה השכיחה היא של מזון ה"נתקע", "נעצר" או "לא יורד". קושי בבליעה שכיח למדי, ומופיע בכ-10% מהאוכלוסייה בדרגות חומרה שונות. דיספגיה מחולקת לשני סוגים לפי המיקום האנטומי: הפרעה ממקור פה וגרון (Oropharyngeal), וממקור הוושט (Esophageal). אני לא מכיר מכונים פרטיים בהם ניתן לבצע את הבדיקה ללא תור-אולי ניתן באסותא

מנהל פורום רפואה פנימית