שפעת קשה

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

26/02/2003 | 18:12 | מאת: ירון

שלום אייך מתגוננים מהקור הזה בימים קרים אלו? אייך נמנעים מהשפעת הקשה? מה תמליצו? תודה רבה ובריאות טובה ירון

02/03/2003 | 12:50 | מאת:

ירון, שלום! להלן מספר המלצות להפחתת הקור וצמצום הסיכון לחלות בהתקררות ושפעת: ·חמם את המקום בו אתה שוהה. מומלץ במיוחד להשתמש ברדיאטור (השאר פתח לאוורור!). ·עסוק בפעילות המניעה את השרירים. פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם ומחזקת את מערכת החיסון. ·הפחת לחצים. מכיוון שמתח מתמשך מחליש את התנגדות לזיהומים, כדאי לתרגל שיטת הרפיה כלשהי כמו יוגה, דמיון מודרך או מדיטציה. ·פעילות תקינה של מערכת החיסון, תלויה בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון רבים. מסיבה זו, דאג לתפריט מגוון ומלא (ירקות ופירות צבעוניים, קטניות, דגנים מלאים ואגוזים) וצרוך מולטי ויטמין ומינרל על בסיס קבוע. ·העזר בויטמין C במינון של 500-1000 מ"ג ביום ו/או בחומרים טבעיים המחזקים את הגוף, כמו אכינצאה, פרופוליס, אסטרגלוס ואונה דה גטו (הנמצאים ב"חיזוקית פורטה"), או בפטריות מרפא כגון ריישי ושיטאקי. תודה.