גוש באדרנל השמאלי בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

21/06/2019 | 22:18 | מאת: חגית

שלום רב, עברתי בדיקת סי טי, בטן ואגן. ממצאים שהתגלו באופן אקראי: שני גושים באדרנל השמאלי. אחד מעוגל בקוטר 1.2 ס"מ, צפיפות ללא הזרקה 16 hu, לאחר הזרקה האדרה 43hu. השני אובלי בזרוע הלטרלית, בקוטר מירבי 1.4 ס"מ, צפיפות ללא הזרקה 7hu, לאחר הזרקה עובר האדרה עד 55hu. אני בת 54, מטופלת לחץ דם, השמנה, סכרת חדשה בשנה האחרונה, ונרדמת כל היום, עייפה מאוד ומתוחה. ברקע אחות גדולה שעברה קושינג וסרטן השד. אבקש לדעת האם יש חשש לממאירות ומה בגדול יהיה הטיפול. המון תודה מראש

הסבירות לממאירות מאוד מאוד נמוכה.. אך כן צריך מעקב הדמייתי.. מאוד חשוב בדיקת הפרשה הורמונלית. לפנות לאנדוקרינולוג.

ישנה אפשרות שמדובר בקושינג אדרנלי משפחתי.. צריך לשלול את זה. לקביעת תור למרפאה את יכולה להתקשר למזכירה בשעות הבוקר 048359931.

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה