סטרואידים במינון נמוך לאורך זמן

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

26/12/2018 | 15:46 | מאת: הדס

אני חולת סרטן שד גרורתי וסובלת תקופה ארוכה מחולשה וחוסר תיאבון ללא תלות בסוג הטיפול או מצב המחלה. הומלץ לי לקחת באופן קבוע פרדניזון במינון נמוך, 5 מג או 2.5 מג יומיומי או יום כן יום לא.מבקשת לדעת מה המשמעות של נטילה כזו.תודה.

בדרך כלל למינון נמוך כזה אין תופעות שליליות משמעותיות ובדרך כלל לא מפתחים תלות... חשוב שהרופא המטפל יקבע אם הצורך בטיפול הינו חיוני...

27/12/2018 | 08:08 | מאת: הדס

תודה רבה. נראה שבלוטת האדרנל תקינה (קורטיזול 462 בשמונה בבוקר) אבל איכות החיים ירודה. כמה סבבים של פרדניזון בעבר שיפרו את המצב. זו הסיבה לצורך.

תרגישי טוב...

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה