שינוי באסטמה מאוזנת בעקבות נטילת סטרואידים בבליעה.

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 09:44 | מאת: מרים

פרופ' נ. ברקמן שלום רב, תודה לך על מתן האפשרות לשאול ולקבל מענה :) אני מאד מעריכה ומודה! הריאות שלי פגועות מאז 1999. הייתי מעשנת כבדה ומודה שלא ממש חכמה :)) כנראה שגם היתה לי אסטמה בלתי מודעת. אני מטופלת באופן מסודר ומאוזנת יפה לאורך שנים. חריג היה בעת ניתוח ראש הלבלב בהליך וויפל המסובך, וזה היה ברור, אבל הסתדר יפה עם טיפול מיוחד ומסירות הרופא. לאורך שנים, אני משתמשת במשאפים: סימביקורט שאיפה אחת ביום, קיובר אחת ליום ואטרובנט בוקר וערב 2-3 שאיפות ולעיתים גם בעת הצורך. בנוסף, מידי ערב כדור סינגיולר או תחליפיו הגנרים. בחודשים האחרונים חליתי במחלת כבד אוטו אימונית ואני מטופלת באימוראן להורדת המערכת החיסונית ובסטרואידים פרדיזון. התחלתי ב 40מ"ג פרדיזון, ובשבוע הבא אעבור ל-15 מ"ג. אולי בהמשך יצמצמו עוד , אך בשלב זה אין לדעת בברור. לאורך התקופה הרגשתי שינויים לרעה במצב הנשימה שלי ויציאה מן האיזון שהתרגלתי אליו. היתה לי תחושה שמערכת הנשימה שלי "התבלבלה":)) בעצת הרופא הורדתי את הקיובר לזמן מה ואחר כך החזרתי. עדיין אינני חשה בנוח בענין הנשימה ומעט חרדה. אשמח מאד לקבל ממך: 1.הסבר על התהליך שאני עוברת ואולי גם לגבי משך הזמן. 2. אודה מאד על עיצה טובה ומועילה על דרכי התנהגות שעלי לסגל עם הריאות בגלל הירידה במערכת החיסונית שלי. למשל, האם יש להשתמש ברטיה לפה במקום הומה, בעת קונצרט או הצגה. אשמח לדעת יותר אייך לשמור על בריאותי ולא לפתח חזיתות חדשות. תודה מקרב לב, מרים

שלום מרים, לא הגיוני שטיפול באימורן וסטרואידים יביאו ל"שיבוש" מחלת האסטמה /COPD שהיתה מקודם, ויותר סביר שיש מרכיבים נוספים הגורמים לקוצר הנשימה. מכיוון שהרקע הרפואי שלך מורכב, אין אפשרות לתת מענה בפורום כזה וממליץ לפנות לרופא ריאות לקבל הערכה מפורטת ועניינית.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה