ליחה קבועה

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

25/11/2015 | 11:48 | מאת: לובר מאיר

יש לי ברונכיט אקטסיות מזה 4 שנים וכפועל יוצא יש לי ליחה בכל השנה ואני נעזר במכייחים כמו מוקוליט/ סירן .האם יש דרך להתפטר מהתופעה

שלום מאיר, ברונכיאקטזיס היא מחלה מאד מגוונת, גם מבחינת הסיבה למחלה וגם מבחינת חומרתה. גם הטיפול בה שונה מאחד לשני. בד"כ לא ניתן להתרפא מהמחלה אבל בוודאי שניתן לעזור מאד ולהביא לכך שיש שיפור ניכר בחומרה ותדירות של השיעול. לרוב מכייחים לא מועילים במיוחד ועיקר הטיפול כולל פיזיותרפיה, תרגילים להוציא הפרשות (ליחה), מתן חיסונים לשפעת, דלקת ריאות ומתן טיפול אנטיביוטי לפי הצורך.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה