אסתמה ופעילות אירובית

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 17:19 | מאת: shailib

שלום רב פרופסור ברקמן, אני סובלת מאסתמה ברמה בינונית ואינני מטופלת בטיפול קבוע. יש ברשותי משאף לשימוש בזמן התקף בלבד. כבר כשנתיים שאינני סובלת כמעט כלל מהתקפים. לאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר באופן קבוע. לצערי, אני כמעט ולא יכולה לבצע פעילות אירובית כיוון שתוך מספר דקות אני במצב של התקף. פעילויות אחרות (כגון הרמת משקולות) אני מבצעת ללא בעיה. כיצד ניתן לשפר סיבולת לב-ריאה כשסובלים מאסתמה? תודה רבה!

שלום רב, היום אנו ממליצים לחולי אסטמה כן לעשות פעילות גופנית ארובית תדירה (נגמרו הימים שילדים עם אסטמה היו מקבלים פטור מפעילות ספורט בבית ספר!), גם אם יש צורך לקחת משאף (כגון וונטולין) חמש דקות לפני הפעילות. למיטב ידיעתי, אין תועלת רפואית (ובוודאי לא באסטמה) של ביצוע הרמת משקולות.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה