קוצר נשימה במאמץ קל,והבהרה של תוצאת בדיקה

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 11:02 | מאת: נירה

שלום לפרופ' נוויל ותודה על תשובה שמי נירה בת 60 סובלת מזה 3 שנים מקוצר נשימה בזמן מאמץ הקל ביותר ,למשל עלייה של 20 מדרגות גורמת לי להתנשף חזק מאודץ בירור אצל מומחה ריאות לא העלה כלום כמו כן אצל קרדיולוג. אציין שאני במעקב קרדיולוגי בגלל סיפור עשיר מאוד של התקפי לב במשפחה.ולכן עברתי צנטור וירטואלי שהיה גם כן תקין ב"ה . מלבד הערה שאינה ברורה לי וכנראה קשורה לריאות והיא גרנולומה סידנית בקוטר 2מ"מ מזוהה בrul .אשמח להבין הערה זו) תודה רבה נירה

שלום נירה, ה"גרנולומה" של 2ממ היא קרוב לוודאי צלקת ישנה וחסרת משמעות ובוודאי לא מסבירה קוצר נשימה. לפעמים בדיקת מאמץ לב-ריאות משולב יכולה לזהות מה הסיבה לקוצר הנשימה.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה