האם לבצע מי שפיר/צ'יפ גנטי?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

21/08/2016 | 08:42 | מאת: הדר

שלום פרופסור אני בת 29, שבוע 16 הריון ראשון מIVF+ ICSI. שקיפות תקינה, סיכוי של 1:10,000 בבדיקות סקר לתסמונת דאון וטריזומיה 18. סקירה תקינה אצלך. אני נוטה כן לבצע מי שפיר אבל מתלבטת מאוד לגבי הצ'יפ הגנטי. מאוד מפחיד אותי לקבל תוצאה בסגנון "סיכוי של 40 אחוז לפיגור שכלי". תוצאה שבעצם לא אדע מה לעשות איתה. מה היית ממליץ במצבי בהתחשב בעובדה שזה הריון יקר? רק מי שפיר? מי שפיר+צ'יפ או אף אחד מהשניים בשלב הזה? תודה!

שלום לך אם את מתכוננת לבצע דקור אני ממליץ מאד לבצע גם את הציפ הגנטי וכך אני נוהג בכל הנשים אצלן אני מבצע דקור מי שפיר. נכון שלעיתים מתקבלות תשובות "VOUS" כלומר וריאנטים בעלי משמעות לא ברורה אבל ככל שעושים יותר בדיקות באוכלוסיה נתונה כך מתמעטות התשובות הלא ברורות ושנית וחשוב יותר אותי "מענייניות" התשובות הפתולוגיות הברורות שמשמעותן אחת- הפסקת הריון. רק בשנה האחרונה בקליניקה שלי מדיקורים שלי נאלצנו לבצע הפסקת הריון ל-6 נשים עקב ציפ לא תקין וזאת לאחר סקירה תקינה וקריוטיפ תקין!! בהצלצחה

03/09/2016 | 21:57 | מאת: הדר

הרי כל התוצאות הלא תקינות מצביעות על סבירות לבעיה. זה אף פעם לא וודאות מוחלטת. האם 40 אחוז או 30 אחוז לפיגור בעקבות ממצא לא תקין נחשב משמעות פתלוגית ברורה שמחייבת הפסקת הריון? או שהן נכנסות תחת אותן תשובות המכונות vous?

בהמשך לתשובתי הקודמת- את יכולה להכנס לאתר שלי ולקבל מידע עוד יותר מקיף על כל הבדיקות

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר