הרחבת חדרים במח העובר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

30/05/2016 | 23:07 | מאת: משה

הי, בסקירה שני נמדדו חדרי המח בערכים 8.9 ו-9.1 שהם מעל הממוצע. בדיקות גנטיות , מי שפיר וציפ גנטי היו תקינות. מספר שאלות: 1) האם בשלב הזה של ההריון (שבוע 22) החדרים סיימו להתפתח ומכאן כל גידול נוסף אמור לעורר דאגה ? 2) ממה שהספקתי לקרוא בנושא מדברים על סיכוי לבעיות התפתחות אולם לא הצלחתי להבין מהם אותם בעיות , האם תוכל לפרט מעט ? 3) האם תיתכן המלצה להפסקת הריון בשל גודלם של חדרי המח ? תודה

מדובר על חדרי המח המתקרבים לגבול העליון של הנורמה. כרגע מדובר על מעקב בלבד . אם יישארו ככה חדרי המח אין סיבה לדאגה. גם אם תהיה גדילתם יהיה מקום לבירור נוסף. אנחנו רחוקים המהמלצה על הפסקת הריון ברוחב כזה של חדרי המח

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר