מוקד אקוגני

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

18/11/2015 | 07:54 | מאת: אתי

אני בשבוע 14+4. בסקירה מוקדמת נצפה אתמול "מוקד אקוגני בחדר שמאל". האם מומלץ לבצע דקור מי שפיר?

מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב (ECHOGENIC CARDIAC FOCI, "כדור גולף") הינו אחד מה"סמנים הרכים" העלולים להעלות את הסכון לבעיות כרומוזומליות (כמו קפל עור צווארי מעובה, הרחבת אגני כליות וכו). זהו אינו מום לב אלא הסתיידות על עלי אחד המסתמים (לרוב המסתם המיטרלי שמפריד בין העלייה השמאלית לחדר השמאלי). מקובל שכאשר נמצא "סמן רך" אחד הוא אינו אינדיקציה לבצוע דקור מי שפיר - קיום 2 ממצאים כאלה אכן מעלה יותר את הסכון. בכל מקרה התייעצי גם עם גנטיקאי.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר