גיפ גנטי או אקסום

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

18/12/2015 | 12:46 | מאת: לירן

שלום פרופסור רציתי לשאול אותך אם היית ממליץ לנו לעשות את הבדיקה הגנטית של "האקסום" אנחנו זוג ולבת זוגתי אחות אוטיסטית עם פיגור. השאלה העיקרית היא האם הבדיקה של האקסום היא עדיין בחיתולים או שהיא ממש נותנת מענה להמון "בעיות" . כלומר גם מוצאת רצפים לא תקינים ומאתר תסמונות ,ובהתאם לכך פותחת אפשרות לפעול בהתאם לתוצאות לתקן את המצב. או שמע הבדיקה יותר בגדר מחקר? מודה לך מאוד על תשובתך הכנה.

בדיקת האקסום ממש אינה בחיתולים ויכולהנ לתת מענה על תסמונות גנטיות וכו. ואולם, מאחר והיא לא יכולה לתת מענה לכל דבר שנבדק מומלץ מאד ללכת לייעוץ גנטי מסודר שיבהיר לכם את כל הסוגיה ורק אם הוא ימליץ לבצע האקסום אזי יש לעשות זאת

19/12/2015 | 17:59 | מאת: לירן

שהתעניינתי מאוד עד לא מזמן על הבדיקות והפתרונות שנכונות לנו וכמעט ולא נתקלתי ב"אקסום" עד לכתבה בערוץ 10. אוסיף שהתחלנו ייעוץ גנטי וגם שם לא סיפרו לנו על האקסום ,רק על הצ'יפ, כאילו שזה נשמר בסוד. אחרי ששאלתי לא פסלו את האפשרות בהמשך במידה והציפ לא יתן מענה.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר