סקירת מערכות מוקדמת...

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

27/11/2020 | 16:00 | מאת: ציפי

שלום רב, בבדיקת שקיפות עורפית: תוצאות מתייחסות לגיל הריון 12 שבועות לפי ו.א. סיכון לתסמונת דאון לפי גיל 1:410 סיכון לפי גיל ובדיקות 1:7200 טריזומיה 18 - לפי גיל ובדיקות 1:10000. בסקירת מערכות מוקדמת: משך הריון 15w 6 d לא נתגלו מומים. נצפה cpc בגודל 4.5/5.9 מ"מ באונה שמאלית של המח. מתכננת דיקור מי שפיר. מדדי ראש תואמים לשבוע 17+ מעל אחוזון 90 הדלוק. פער של 9 ימים במדדי היקף הראש. יחד עם זאת מדדי עובר גם כן תואמים לשבוע 16+ קיים חשד למבנה ראש גדול רושם גם למבנה קונסטיטציוני. ממליץ מעקב בדגש על המח ומדדי ראש בסקירה מאוחרת. אודה מאוד על הסבר מה משמעות ראש גדול, ציסטה במח ומבנה ראש קונסטיטציוני? תודה מראש ציפי

חבל מאד שהרופא שעשה את הסקירה לא הסביר הממצאים. בכל מקרה CPC זוהי ציסטה לא במח אלא ברקמה שמייצרת את נוזל המח ועמוד השדרה. ממצא שכיח שכרשר הוא יחיד אינו מדאיג. ראש גדול קונסיסטוציונלי הווה אומר משפחתי כלומר כנראה לאחד ההורים ראש גדול. גם לא רואה כזה ראש גדול מכיוון שגם שאר ממדי העובר גדולים. הרושם הסופי אינו מדאיג ואני מקווה שגם תוצאות הדיקור תהיינה תקינות

27/11/2020 | 16:59 | מאת: ציפי

תודה רבה הרגעת אותי מאוד. שבת מבורכת

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר