חומצה פולית רק בהריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

04/11/2020 | 19:24 | מאת: טל

שלום, בבדיקה שגרתית אצל הגניקולוג התגלה ביוץ עם זקיק מוביל ולכן נעשה ניסיון להרות באותו היום. מאותו היום נטלתי חומצה פולית, אך לא 3 חודשים קודם לכן כפי שמומלץ בכל מקום. כמה זה נורא ליטול את החומצה הפולית רק מרגע ההתעברות ולא 3 חודשים לפני ההריו? מה הסיכון? מה אפשר לעשות? חרדה נורא.

לא צריכה להיות מודאגת אם תכנסי להריון תמשיכי ותבצעי סקירת מערכות טובה מוקדם ככל האפשר (אנחנו עושים היום שקיפות וסקירה יחד בשבוע 13). ואם לא תהרי אז המשיכי לקחת החומצה הפולית עד להריון. בכל מקרה לא להיות בחרדה

05/11/2020 | 22:51 | מאת: טל

תודה רבה על המענה. האם רואים בסקירת המערכות את כל מה שהחומצה הפולית אמורה למנוע? במידה ויש סקירה תקינה זה אומר שלא קרה נזק?תודה שוב.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר