אורך הירך קטן בשבועיים וחצי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

03/10/2020 | 23:16 | מאת: אורך הירך

שלום פרופסור. אני מודאגת בגלל הפער שנוצר באורך הירך. אני בת 36 לא עשיתי דיקור מי שפיר רק את בדיקת דם שיצאה תקינה ושאר הבדיקות תוצאות טובות . כל הסקירות היו תקינות רק בסקירה השניה היה פער של כשבוע בהיקף הראש של התינוק והמליץ על מעקב . אחרי כמה מעקבים הפעק בהיקף הראש הצטמצם אבל החל משבוע 24 נוצר פער בעצם הירך היום שבוע 33+3 אורך עצם ירך 59-60 מתאים לשבוע 30+5 .הבנתי שזה עוד בטווח הנורמה אבל עדיין זה מלחיץ אותי . יש עוד בדיקה או משהו שאני יכולה לעשות כדי לוודא שאין בעיה בהתפתחות ? אני מודאגת. מחכה לתשובתך בהקדם

אכי יש פער של 3 שב בין גיל ההריון לעצם הירך. כמובן שבשביל לוודא עוד יוצר את תקינות העובר צריך לעשות דיקור מי שפיר הבעייה שזה שלב די מאוחר בהריון. לכן מציע לבצע סקירה מכוונת נוספת כוללל מח העובר כל העצמות הארוכות וכו ואז לתת ייעוץ נוסף. בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר