ריבוי מי שפיר וקיבה קטנה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

28/04/2020 | 11:13 | מאת: ורוניקה

סקירה מאוחרת בשבוע 26 AFI30 וקיבה קטנה. נשלחתי לכל הבדיקות שהרופא המליץ עליהן. מנסה להירגע ולהבין מה הסבירות שיהיה מדובר באטימות וושטית ועד כמה זה נפוץ? בכל מקום כותבים שהו יש שילוב של השניים זה כן חריג, זה הריון ראשון והכל מאוד לא ברור ומלחיץ.

כתבת AFI 130 . מאימתי זה ריבוי מים? כמה פעמים ראו קיבה קטנה?

סליחה עכשיו אני רואה AFI 30 . זה אכן ריבוי מי שפיר. השילוב של זה עם קיבה קטנה (כמה פעמים ראו זאת?) אכן מעלה הסיכון לאיטמות (לא אטימות) הוושט. צריך לעשות בדיקה מקיפה לראות שהלב תקין (האם עשית אקו לב ?), שאין בעייה בעמוד שדרה, שפי הטבעת תקין וכו. האם בצעת דקור מי שפיר?

28/04/2020 | 12:50 | מאת: ורוניקה

לא ביצעתי דיקור מי שפיר. קיבה קטנה נצפתה פעם אחת בינתיים. צריכה לעשות אקו לב בעוד כשבועיים ולאחר מכן לחזור לסקירה מכוונת. בינתיים ניגשת לעשות העמסת סוכר 100 ביום חמישי. יש לציין שעד עכשיו כל הבדיקות שלי היו תקינות והרופא נשים שלי לא המליץ בשום שלב על דיקור מי שפיר

קודם כל אם רק פעם אחת נצפתה קיבה קטנה זה עדיין לא אומר שזה נכון. שנית בכל מקרה של ריבוי מ י םשכזה מומלץ על ייעוץ גנטי וזה בוודאי ימליץ על דקור מי שפיר. כמובן שצריך להשלים אקו לב עובר וסקירה מלאה לכל הדברים שהזכרתי

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר