אחרי סקירה מוקדמת- ממצאים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

22/11/2019 | 11:17 | מאת: הריונית

שלום בשבוע 15+1 ביצעתי סקירת מערכות בה נצפתה הרחבת אגן כליה חד צדדי 5 ממ. הרופא לא התרגש,רק ציין את זה אבל אמר שזה שום דבר כרגע. בנוסף, באקו לב נצפתה דליפה קלה של המסתם ההיטרוספידלי ,, גם כאן הרופא לא התרגש ואמר שמנסיונו זה נעלם כמעט תמיד. שקיפות עורפית וסקר ביוכימי תקינים לחלוטין. אני בת 30, הריון ivf+icsi האם באמת אין צורך לתת חשיבטת לממצאים הנ"ל? . הרופא, פרופסור נחשב בתחומו אמר שמבחינתו הסקירה תקינה, האמנם?

אגן כלייה 5 ממ הוא בגבול העליון של הנורמה. דליפה קלה גם היא ממצא חולף. שני הממצאים לחוד תקינים אך ביחד הם דורשים מעקב. הייתי חוזר על סקירה מאוחרת בשבוע 21 כולל אקו לב עובר ואח הממצאים לא מחמירים אז הסקירה בגדר הנורמה. אם משהו יהיה חריג עדיין ניתן יהיה לבצע דקור מי שפיר. בינתיים התייעצי עם גנטיקאי.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר