קונוס מדולריס במיקום נמוך בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

07/09/2018 | 14:24 | מאת: עדי h

שלום, בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 24+4 הודגם אצל העובר קונוס מדולריס במיקום נמוך בגובה שלפוחית השתן ומיקום הכליות גבוה יותר. נכתב שמיקום הקונוס מדולריס הוא סביבות L3 ושהגומה האחורית וכן המח במראה תקין. בבדיקה נוספת בשבוע 26+4 נאמרו לנו דברים דומים. הופניתי לבדיקה חוזרת בשבוע 30 ולבדיקת MRI עמוד השדרה עוברי (שהתור אליו נקבע לי רק לשבוע 34). מה משמעות ממצאים אלו מבחינת העובר ועל מה הם יכולים להשליך או להשפיע? תודה מראש!

הקונוס המדולריס עולה במהלך ההתפתחות העוברית ממקומו הנמוך כלפי מעלה. אם הוא נמצא במיקום נמוך (L3 הוא רק מעט נמוך) הוא "עגון" - משהו מפריע לו לעלות. לרוב זה משהו שקשור לממצא עורי לעיתים רחוקות משהו גידולי בעמןד השדרה. במידה ואכן הסימנים המוחיים תקינים וגם ה- MRI יהיה תקין יהיה כנראה צורך לשחרר זאת בנתוח לא מסובך. ממליץת להתייעץ עם נוירוכירורג.

10/12/2021 | 06:11 | מאת: מגד

היי עדי אשמח אם תעדכני איתי מה יצא בסוף כי יש לנו אותו הדבר אחרי סקירה מאוחרת

10/12/2021 | 22:16 | מאת: עדי h

בסופו של דבר בסקירה נוספת הכל הסתדר. בהצלחה ובריאות!

11/12/2021 | 00:28 | מאת: פרופ צלאל

במידה וזה נכון יידרש ניתוח לשירור חוט השדרה ה״עגון״. זה עדיין לא בטוח ואני מסתמך על דברי אחרים. את יכולה לבואה לסקירה שלישית והין היתר נשתדל לראות גם את עמוד השדרה

11/12/2021 | 18:17 | מאת: מגד

תודה עדי שמחתי לשמוע

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר