שקיפות עורפית 2.1 מ"מ, בת 34

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

09/08/2018 | 14:28 | מאת: בהריון

שלום רב, אני בת 34, בהריון בשבוע 11 ושלושה ימים. שקיפות עורפית יצאה 2.1 מ"מ. אני יודעת שזה תקין אך קצת גבוה בהתחשב בעובדה זה גיל העובר הוא צעיר יחסית לזמנים הניתנים לביצוע בדיקה. יש לנו בת עם תסמונת נדירה. התסמונת היא de novo כלומר אני ובעלי לא נשאים של גן בעייתי. כמובן שבמהלך ההריון הנוכחי נעשה כל בדיקה אפשרית עם ייעוץ גנטי צמוד, אבל, בהנחה שהתוצאות של הבדיקות יהיו תקינות, האם 2.1 מ"מ זה לא תוצאה שבכל מקרה מסוכנת? האם כדאי לשקול הפלה?

אני חושב שזו תהיה החלטה נמהרת לבצע הפלה עכשיו. השקיפות מעט בגבול עליון אבל עדיין תקינה. הייתי מבצע סקירת מערכות מוקדמת טובה וממשיך בהתאם לתוצאות.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר