היקף ראש גדול ו pvcp קטנים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

28/10/2017 | 19:59 | מאת: שני

אני בשבוע 32 בת 33 עם ילדה בת 3 הריון לידה והתפתחות תקינים. ביצעתי בדיקת גדילת עובר שהעלתה היקי ראש גדולים מהאחוונים והופנתי לסקירת מוח מכוונת. הרופאה מדדה היקף ראש של בעלי58 ס"מ ושלי 53.3. בבדיקה נמצא: ללא הרחבת חדרים ללא עודף נוזלים אקסיאלי. נצפו PVPC עדינים קטנים. במדדים: BPD 8.87 HC 32.89 HC32.52 AC27.34 FL 6.00 TIB 5.40 FIB 5.40 HL 5.53 RAD 4.80 ULNA 5.35 CEREB 4.21 כל המדדים הללו חושבו על סמך תאריך ווסת 15/3/17 שתוקן על ידי רופאת הנשים בתחילת ההריון. כשאני לפי ידעתי התאריך הוא 11/3/17. האם יש מקום לדאגה? כדאי לפנות לייעוץ גנטי ? האם ממצא של ה pvcp מעורר דאגה? על סמך הממצאים והאם ההבדלים בין תאריכי הווסת לא יוצרים פערם משמעותיים? אשמח מאוד לחוות דעתך

התחבטות הקטנות ללא משמעות. נראה שבדיקת המח תקינה. הייתי פונה לייעוץ גנטי כדי שישווה באמת בין הבדיקות של העובר ושלכן ההורים ויוודא שבוצעו כל הבדיקות הנדרשות

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר