התיעצות בעניין מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

24/08/2017 | 20:48 | מאת: טלי

הי , ראשית תודה על הפורום. בת 36.9 הריון שני שבוע 24. בדיקות שקיפות חלבון עוברי יצאו תקינות 1:10,000 ובדיקת nipt של מטרניטי 21 אף היא יצאה תקינה. הריון קודם היה בגיל 35 ועבר בהצלחה. לא ביצעתי בדיקת מי שפיר בהגיטו זה בהמלצת הרופא , לדבריו היות וכל הבדיקות הנל יצאו תקינות אין ממש הכרח לבצע על אף הגיל. יש לציין כי אני לא מחוסנת לcmv ובני בן השנה חולה בוירוס ועדיין מפריש אותו בשתן וברוק( עפי בדיקת pcr) .בדיקת דם שביצעתי לפני כ3 שבועות מראה כי נותרתי שלילית. ( אבצע שוב בשבוע 25 בתקוה שישאר שלילי) האם לאור כל הנתונים הנל היית ממליץ על ביצוע מי שפיר וציפ בשבוע 32?.( בהנחה והלוואי שאשאר שלילית לcmv) תודה רבה

לפי הנתונים שלך אין אינדיקציה רפואית לבצוע דקור. כמובן שהיתרון הדקור הוא המושא של הציפ הגנטי ועש כמובן לחזור על בדיקת ב-cmv בכל מקרה הייתי מתייעץ עם גנטיקאי

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר