תוצאות בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

02/09/2015 | 16:48 | מאת: רחל

שלום, אני בת 59, בבדיקת אולטראסאונד נמצא לי בצד ימין: ציסטות 04,05,06 ס"מ BIRDAS ממצא שפיר לפני שנה בדיוק הכל היה תקין, ללא שום ממצא. אני לוקחת הורמונים לגיל המעבר מינואר. האם אלי להפסיק את ההורמונים? טיפול אחר ? תודה

שלום רחל, ציסטות בגיל המעבר אינן נפוצות, פרט למצב של נטילת טיפול הורמונלי, כמו במקרה שלך. הציסטות ברובן המכריע שפירות לחלוטין ולכן אל חשש. אם הציסטות אינן סימפטומטיות- אין לך כאב מגביל, וזהו רק ממצא שהודגם בסונר, אין צורך בשינוי כלשהו מאידך, אם הציסטות יגדלו בצורה משמעותית ניתן לברר אצל גניקולוג מטפל שינוי הורמונלי או הפסקת הטיפול. כמובן המשיכי במעקב כירורגי והדמייתי סדיר. בריאות שלמה, דר' פקר ניר

מנהל פורום כירורגיית שד