פיברואדנומה ו ivf

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

03/01/2016 | 12:20 | מאת: מאיה

שלום אני בת 31 בהריון שבוע 14 עם תאומים אחרי שנתיים של טיפולי ivf. מגיל 18 יש לי גוש שפיר בשד ימין- פיברואדנומה אני במעקב כל חצי שנה בדיקת אולטראסאונד וברוך השם אין שינוי בגודל ובצורה. כעת כשאני בהריון שמתי לב שרק שד ימין גדל ורק בו הפטמה גדלה מאוד ומגרדת. שד שמאל כרגיל. כמו כן שד ימין הרבה יותר כואב משמאל. האם כתוצרה מכל ההורמטנים במשך השנתיים וההריון יכול לגרום לגוש להתפתח למשהו סרטני? אם הגוש יגדול, ניתן להסירו בזמן הריון? האם זה מסוכן? נורא חוששת תודה

שלום לך, במקרה זה הייתי ממליצה לפנות לבדיקה, לרוב מדובר בשינויים הורמונליים, אך לא ניתן לשלול ממצאים אחרים, יתכן כי יומלץ לך על ביצוע סונר, נהוג לא להסיר פיברואדנומות בהריון נוכח היותן שפירות, אך כל מקרה לגופו. בריאות שלמה והריון קל

מנהל פורום כירורגיית שד