פיברואדנומה שד ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

22/11/2016 | 11:31 | מאת: לי

שלום רב, אני בחורה בת 25, ללא היסטוריה משפחתית של סרטן השד. בשד ימין התגלתה לפני כ8 שנים פיברואדנומה והוסרה מפאת גודלה. לאחר 3 שנים בערך שוב נוצרה פיברואדנומה ממש באותו המקום. כירורג לא המליץ להוריד ושלח אותי לאולטרסאונד שהיה תקין. מאז אני במעקב ומבצעת אולטראסאונד כל חצי שנה. לפני שנה וקצת התגלה גוש נוסף בשד ימין בגודל 0.90 סמ בעקבותיו ביצעתי ביופסיה לשני הגושים. הביופסיה הייתה תקינה לשניהם. אולם בבדיקה החודש (ביצעתי אולטראסאונד היום בבוקר) נראה כי אחד הגושים גדל (הגוש הגדול יותר) לפני חצי שנה היה 1.5 סמ ועכשיו הוא 2.4 סמ. קבעתי כמובן תור לכירורג שד לעוד שבוע אבל מפני שאני מאוד פוחדת ולחוצה וקשה לי לחכות שבוע אני מתייעצת גם כאן. מה אתם הייתם ממליצים? האם כדאי להוריד את הפיברואדנומה בניתוח? שהרי היא חזרה לאחר הניתוח הקודם. מה זה אומר שהיא גדלה מאז הבדיקה הקודמת? האם זה מצביע על כך שזה מסוכן? האם גוש שפיר יכול להפוך לממאיר? תודה מראש על התשובות!

היי, ראשית אין סיבה להיות לחוצה, הממצא הודגם כפיברואדנומה= ממצא שפיר. עם זאת, גוש שגדל משמעותית תחת מעקב - מומלץ להיפרד ממנו. שבוע טוב,

מנהל פורום כירורגיית שד