מסטיטיס בשבוע 34 להריון

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

13/11/2016 | 15:25 | מאת: מיכל

שלום רב. אני עם דלקת שד בפעם השנייה בהריון.. בכל פעם בצד אחר. לפני כחודש נטלתי אוגמנטין במשך שבוע, וכעת שוב מטופלת באותו אופן (סיימתי להניק לפני 3 שנים). אני חשה שיש יצור של חלב ותחושת גודש משך כל הזמן הזה.. אני מבינה שזה מצב נדיר ומחפשת כירורג שד שמבין בסיבוכי הנקה וכו', טרם מצאתי אחד כזה בארץ ודי הופתעתי שאפילו במרפאות שד יש בורות בנושא. האם ידוע לך על רופא שיכול לסייע לי בעניין המיוחד הזה? בכל אזור בארץ. בעיקר רוצה לדעת ממה זה נובע, איך להמנע מדלקת חוזרת, מה נכון ולא נכון לעשות בזמן ההריון..

13/11/2016 | 15:29 | מאת: מיכל

היי מיכל, דלקת בשד אינה מצב שכיח, גם לא בהריון. השד עובר שינויים גועש ורוחש ולעתים נוצרת חסימה בצנרת, הלחץ באזור גובר ומתפתחת דלקת, לעתים מבודד חיידק שאחראי לכך ולעתים מדובר רק בתהליך דלקתי לא חיידקי. לצערי, יש אף סיכוי שתמשיכי לחוות זאת, ואין לכך טיפול מונע. ממליצה לחזור על סונר נוסף על מנת לראות שהרקמה החלימה כליל, כחודשיים לאחר הראשונה על מנת לשלול ממצא אחר בשד. כמובן באם מופיע חום רצוי לבצע תרבית על מנת לחפש את המחולל. שוב, לצערי, אין טיפול מונע. המשך הריון קל נטול דלקות והצקות! דר' סמדר פקר ניר

מנהל פורום כירורגיית שד