נגישות
נגישות

תרמוגרפיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוח מוח ללא הרדמה

לראשונה בישראל בוצע ברמב"ם ניתוח מוח בחולה פרקינסון ללא הרדמה וללא סכין מנתחים. הטכנולוגיה החדשנית מאפשרת צריבה ע"י קרני אולטרסאונד בעומק המוח תחת הדמיה. צרכנות רפואית לראשונה בישראל: בוצע ברמב"ם ניתוח מוחי בחולה פרקינסון, ללא הרדמה וללא מגע סכין מנתחים, באמצעות קרני אולטרסאונד ממוקדות מבוקרות MRI. מדובר בקסדה המולבשת על ראש המטופל, מבוססת טכנולוגיה חדשנית שפיתחה החברה הישראלית "אינסייטק", שהופכת את קרינת האוטלרסאונד לכלי יעיל ומדויק שמחליף את סכין הניתוחים. המטופל, סמי זנגי, תושב מבשרת ציון בן 73, סובל מהמחלה מזה 15 שנה והגיע לבי"ח כשפלג גופו הימני רועד קשות. הוא לא היה מסוגל לשתות כוס קפה בלי שתוכנה יישפך לכל צד, התקשה לתפקד בעבודה, ולא יכול היה לכתוב באופן ברור. יום לפני הטיפול, כשהתבקש לכתוב משפט קצר על דף, הוא ניסה, אך הכתב לא היה ברור ונמרח לאורך הדף. שעתיים אחרי תחילת הפעולה, קם סמי זנגי ממיטת ה- MRI, והצליח להחזיק ביציבות כוס מים...
ללמוד עוד על תרמוגרפיה
ניתוח מוח ללא הרדמה-תמונה

לראשונה בישראל בוצע ברמב"ם ניתוח מוח בחולה פרקינסון ללא...

מאת: מערכת zap...
25/11/2013
סרטן השד - יומן מלחמה: בדיקות ההדמיה-תמונה

בדיקות העזר ההדמיתיות, שהן בדיקות לא-פולשניות, הן הצעד...

מאת:
03/12/2000
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתרמוגרפיה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תרמוגרפיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, בת 45 יש לי שד צפוף ולאורך השנים אני מגיעה קבוע לבדיקות ממוגרפיה בגלל ציסטות מרובות. לפני כשבוע התבקשי לחזור על בדיקת ממוגרפיה בגלל ממצא לא ברור, עשיתי ממוגרפיה מוגדלת,וקיבלתי תוצאה biards 3 כנראה שפיר שד ימין- קישרית ברקמה הרכה, לא מוגדרת ברביע המרכזי, הקשרית נמרחה חלקית בקומפרסיה בשד נראו מעט הסתיידויות עדינות פזורות ובשד שמאל לא נראו הסתיידויות פתולוגיות,עם שינוי מבדיקות קודמות, השאר תקין- הסתיידויות עדינות פזורות ארכיטקטורה תקינה, צל העור והפמה תקין, צינוריות תקינות, עשיתי אולטרסאונד שד ויצא תקין, לא נצפו גושים סולידיים או ציסטיים בשני השדיים .כירורג שד בדק אותי, ואישר שאין ממצא כירורגי, ושהשדיים ובתי השחי תקינים ללא שינויים חיצוניים. אני עדיין לא שקטה כי הרדיולוגית אמרה שהיא לא יכולה לאשר בוודאות שהכל תקין גם אם האולטרסאונד יצא תקין. יש לי 2 שאלות לאור התוצאות הנ"ל 1.האם יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לי לעשות כדי להיות שקטה ?- mri או בדיקת דם אוקטבה פינק, או ממוגרפיה במכשיר טומוסינטזיס,סריקת MBI,תרמוגרפיה 2. אני מתחילה טיפולי פוריות, רציתי לדעת אם זה יכול במצב זה לגרום לשינויים בשד, והאם בכלל במצב של הריון יש סיכון גדול יותר . תודה

שלום, MRI שדיים היא בדיקה רגישה יותר וההחלטה על ביצועה בידי הרדיולוגית וכירורג השד וזאת לפי התוויות מוגדרות שאני לא בטוח שקיימות במקרה שלך - יש להתייעץ עמם ישירות. טיפולי פוריות עלולים לגרום לשנויים בשדיים אך בד"כ אינם מהוים סכנה. יש ויכוח בספרות המקצועית לגבי העליה בסיכון לסרטן השד אך בכל מקרה אם היא קיימת היא קטנה ואין המלצה נגד טיפולי הפוריות. אביעד

לאחר בדיקת אולטרסאונד חוזרת נמצאה קשרית לימפה בעובי קורטקס 2 מ"מ היום ולפני כחודשים היה 2.2 מ"מ .לא ביצעתי מעולם ממוגרפיה. אני סובלת מאטופיק דרמטיטס מפושט באזור החזה והטענה שיתכן והקשרית מזה . אני בת 42 אחרי לידה מטיפולים ומעוניינת לחזור לטיפולים נאמר לי לבצע כהשלמה גם ממוגרפיה. האם לא מסוכן לבצע במצב של אטופיק ממוגרפיה ? באיזה ימים עדיף לבצע ? והאם לא כדאי לבצע בדחקות סקר נוספות כמו תרמוגרפיה או אולטרסאונד תלת מימד בגלל החשש מהקרינה ואולי לקבל תמונה מקיפה יותר ?

היי, ממוגרפיה לא מפריעה לדרמטיטיס, זו בדיקה טובה מאד לשלילת ממצאים בשד.. אין סיבה לדאוג ממנה.. אולטרסאונד תלת מימדי לא יוסיף הרבה לארח שביצעת כבר רגיל... בהצלחה!

האם תרמוגרפיה היא בדיקה מהימנה בכל הנוגע לגילוי ממצאים סרטניים בשדיים, או בכלל בגוף, לעומת ממוגרפיה?

אין לי ניסיון עם שיטה זו, היא לא נחשבת "קונבנציונלית". ממליצה להתייעץ עם המומחים שמבינים בשיטה זו.

שלום, בת 45 יש לי שד צפוף ולאורך השנים אני מגיעה קבוע לבדיקות ממוגרפיה בגלל ציסטות מרובות. לפני כשבוע התבקשי לחזור על בדיקת ממוגרפיה בגלל ממצא לא ברור, עשיתי ממוגרפיה מוגדלת,וקיבלתי תוצאה biards 3 כנראה שפיר שד ימין- קישרית ברקמה הרכה, לא מוגדרת ברביע המרכזי, הקשרית נמרחה חלקית בקומפרסיה נראו מעט הסתיידויות עדינות פזורות ובשד שמאל לא נראו הסתיידויות פתולוגיות,עם שינוי מבדיקות קודמות, השאר תקין- הסתיידויות עדינות פזורות ארכיטקטורה תקינה, צל העור והפמה תקין, צינוריות תקינות, עשיתי אולטרסאונד שד ויצא תקין, לא נצפו גושים סולידיים או ציסטיים בשני השדיים .כירורג שד בדק אותי, ואישר שאין ממצא כירורגי, ושהשדיים ובתי השחי תקינים ללא שינויים חיצוניים. אני עדיין לא שקטה כי הרדיולוגית אמרה שהיא לא יכולה לאשר בוודאות שהכל תקין גם אם האולטרסאונד יצא תקין. יש לי 2 שאלות לאור התוצאות הנ"ל 1.האם יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לי לעשות כדי להיות שקטה ?- mri או בדיקת דם אוקטבה פינק, או ממוגרפיה במכשיר טומוסינטזיס,סריקת MBI,תרמוגרפיה 2. אני מתחילה טיפולי פוריות, רציתי לדעת אם זה יכול במצב זה לגרום לשינויים בשד, והאם בכלל במצב של הריון יש סיכון גדול יותר . תודה

היי, דרגת החשד מאד נמוכה ולכן כדאי בעיקר לא לדאוג. אני מניחה שהמליצו לך לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים. אם מבחינתך המתח הנפשי גורם לכך שזה לא סובל דיחוי ניתן לבצע ביופסיה תחת ממוגרפיה או להשלים mri. לא בטוחה שיאושר לך דרך הקופה, אך אפשר לנסות. בדיקת הדם ונשאר לא מוכחות כמועילות עדיין

תודה על התשובה, לגבי בדיקת הדם הבנתי שזה מדויק, אז תודה שאת מעדכנת אותי, אנסה לעשות mri כי הכירורג אמר לי שביופסיה לא תעזור כי אין ממצא שהוא גוש שאפשר לבדוק אותו. ואולטרסאונד תלת מימד יכול לעזור כאן גם בעינייך? אני בעיקר חוששת כי בטיפולי הפוריות אצטרך לקחת הורמונים וגם בהריון השד משתנה ולכן אני קצת בחששות, אם אהיה בהריון לא אוכל לעשות ממוגרפיה עוד חצי שנה כפי שאכן ביקשו ממני. תודה