טרומבופלביטיס בשד בת 32

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

18/09/2017 | 22:34 | מאת: נילי

שלום דוקטור... האם בבקשה תוכלי להסביר לי מה זה טרומבופלביטיס שטחי בשד??? הכירורג לא היה מודאג אך גם לא הסביר בדיוק אמר שזה תקין... בכל אופן אני התעקשתי על אולטראסאונד שזה רק עוד שבועיים ובנתיים מודאגת...ממה זה נובע והאם זה מצב ממאיר...תודה

היי, מדובר בכך שנוצר קריש דם בוריד שטחי על פני השד. התופעה מלווה בכאב באזור וניתן לראות מעין מיתר מתוח על השד. תופעה זו אינה נפוצה ושמה 'מונדור' ומקורה יכול להיות מטראומה מקומית לשד (חבלה כלשהי שלא תמיד חשים בה) או מסיבה שאינה ידועה. אני גם ממליצה לעבור בדיקת סונר של השד, למרות שידוע שאין קשר בין ממאירות שד למונדור. שנה טובה ומתוקה!

25/09/2017 | 19:55 | מאת: נילי

הבנתי... תאמת עשיתי אולטרסאונד שדיים לפני חודשיים היה ללא ממצאים אחרי שבוע נבדקתי ידנית אצל כירורג שד ואחרי יומיים זה יצא לי... אבל בכל התעקשתי על עוד אולטרסאונד.. זה יכול להיות מהתעסקות בשד??הקדמתי למחר.. שנה טובה ומתוקה

26/09/2017 | 18:15 | מאת: נילי

דר סמדר הסונר שדיים ובית שחי יצא תקין... ואת המונדור לא ראו כלל... זה יעבור?

כמובן שזה יעבור..אני בטוחה שזה כבר יותר טוב

24/10/2017 | 18:43 | מאת: נילי

דר אני כבר נואשת..המונדור עבר...אבל למעלה יש משהו וריד קשיח הוא אמר בהתחלה שזה טרומבופלביטיס..עכשיו אומר שזה בכלל רצועת קופר...שהיה לי את זה תמיד...אבל לא!..לא היה לי את זה...זה ממש כמו וריד ארוך שהתקשה ומגיע עד בית השחי... עשיתי כבר פעמיים אולטרסאונד לא רואים כלום....מי יכול לעזור לי????

מנהל פורום כירורגיית שד