תוצאות בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

10/05/2017 | 13:41 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 39 לאחר השתלת סיליקון שבוצע לפני 16 שנה. מקפידה לבצע אחת לשנה-שנה וחצי בדיקת רולטראסאונד שד שגרתית ופעם בחצי שנה בדיקת כירורג שד. להלן תוצאות הבדיקה שבצעתי לפני יומיים : שמאל: תבנית סונוגרפית תקינה. גושים סולידיים:גוש 1: בשעה 6 כ-1 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש בגודל 1.3 ס"מ מוגדר. BIRADS 3 : ממצא כנראה שפיר .בית שחי : תקין. ימין: תבנית סונוגרפית תקינה.לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי.בית שחי תקין BIRADS 1 -בדיקה תקינה. רוצה להדגיש כי לעיתים לפני מחזור ולפני ביוץ אני מרגישה כמו דקירות בשדשמאל. שאלתי לגבי שד שמאל. האם מעיד חלילה על משהו סרטני ועד כמה דחוף . האם יש צורך בבדיקות נוספות . עד כמה מדאיג המצב ודחוף. האם יש להסיר את הגוש . תודה . אני ממש בלחץ מהתוצאות.

שלום, ראשית- אין סיבה ללחץ. מדובר בגוש שנראה שפיר לחלוטין. אישית, אני ממליצה לעבור ביופסיה ולדעת בוודאות שאכן כך. ממליצה לפנות לכירורג המטפל על מנת לקבל המלצותיו. שבוע טוב

21/05/2017 | 10:58 | מאת: מיכל

שלום, להמלצתך חזרתי לכירורג שד עם תוצאות הבדיקה והוא שלח אותי לביצוע ממוגרפיה ואולטראסאונד חוזר. 2 הבדיקות חזרו תקינות לחלוטין .תוצאות ממוגרפיה אומרות :לא נראו גושים ברקמה הרכה.לא נראו הסתיידויות פתולוגיות.רקמה פברוגלאנדולארית תקינה.צל העור והפטמה תקינים.רושם: ללא ממצא חריג בבדיקה.BIRADS 1 -בדיקה תקינה. באולטראסאונד: תבנית סונוגרפית תקינה.לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי.בית שחי תקין. BIRADS 1 בדיקה תקינה.. הנ"ל לגבי שני השדיים ימין ושמאל. בוצעו צילומים בשיטת טומוסינטזיס.מבנה רקמת שד הוא פברוגלנדולרי. הענין הוא שאני חשה במעין בליטה בשד שמאל במקום שדיווחו על גוש באולטראסאונד הראשון .בליטה שמרגישים רק כאשר מעבירים את היד על השד.בלחיצה לא מרגישים אותה ובנוסף יש לי לעיתים קרובות מעיין גרד פנימי ממש בתחתית השד. יש לציין שאני מושתלת סיליקון מלפני 15 שנה. יש לי שתי שאלות : מה המשמעות שבאולטראסאונד הראשון ראו גוש (BIRADS 3) ובממוגרפיה והאולטראסאונד השני לא ראו כלום אך אני עדין מרגישה את הגוש במישוש כפי שציינתי ומה משמעות הגרד הזה שיש לי. כיצד עלי לפעול הלאה ומה רמת החשד שיש לי דבר מה מסוכן . אודה לתשובתך

היי, גוש שפיר יכול להיעלם, ויתכן שלא מצאו אותו. במקרה שלך- מלכתחילה סיכוייו להיות ממאיר הם נמוכים מאד. הייתי חוזרת על סונר בעוד 6 חודשים או כמובן המשך לפי המלצת הכירורג המטפל שלך

מנהל פורום כירורגיית שד