פענוח אולטרסאונד שד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

06/03/2017 | 19:30 | מאת: שירה

חליתי לפני כשנתיים במחלה אוטואימונית נדירה ונטלתי בעקבותיה מטרותקסט כחצי שנה והפסקתי. מאז יש לי גודש בשד, כואב מאוד. בעיקר לפניי ווסת. יש רקע משפחתי של דודה מצד אמא עם סרטן השד תוצאות אולטרסאונד – שד ימין תקין לגמרי שד שמאל -גושים ברקמה הרכה. בשעה 2 כ4 ס"מ מהפטמה קשרית מוגדרת בגודל 0.6 מ"מ BIRADS3 מה לדעתך יש באפשרותי לעשות בכדי לעקוב אחרי הנושא? מומלץ ביופסיה? יש לי תור לרופא שהפנה רק לעוד חודש רוב תודות לך

שלום לך, אם הגוש מימין הוא הממצא היחיד (כי רשמת גושים ופירטת רק לגביו) אזי שיש שתי אופציות - האחת היא לדגום אותו כעת בביופסיה והשניה היא לחזור על אולטרסאונד בעוד 6 חודשים, שתי האופציות טובות ומקובלות, רופאך יידע להמליץ לך על המשך הדרך. בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיית שד