בדיקת מיקוד ראייה לילד בן 8

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/10/2016 | 20:31 | מאת: דנה

המורה של בני ביקשה שיעבור בדיקת מיקוד ראייה. היכן מבצעים אותה? האם אצל אופטומטריסט או רופא עיניים? אם רופא עיניים, האם צריך לחפש רופא המתמחה באורתופטיקה או כל רופא עיניים עורך הבדיקה?

01/11/2016 | 18:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדנה שלום, בעיקרון, רופאי עיניים לילדים בודקים, בין היתר, גם את נוששא הפזילה (שזו בדרך כלל הכוונה של המורים במילה "מיקוד" שהיא מושג רחב שמתיחס להרבה בעיות עיניים שונות. גם "סתם" קוצר ראיה הוא בעיית מיקוד עד ששמים את המשקפיים) אם תחשבי על זה קצת, תראי שאין דרך שבא המורה, ללא בדיקת עיניים (או אפילו הכשרה בתחום), יכול לחשוד בבעיית מיקוד דוקא. בכל מקרה-בדיקת רופא עיניים לילדים תענה על השאלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה