טיפול באטרופין במקרה של.פטוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/06/2016 | 16:33 | מאת: מירית

היי דר ביתי בת שנה ו 4 חודשים אובחנה עם תסמונת מרקוס גאן ג'ו וינקינג ופטוזיס בעין שמאל. מגיל 0 עד חצי שנה ביצענו חסימת עין בריאה עם רטיות ואז הפסקה כיוון שנראה שאין חסימה של.ציר הראיה ובגיל שנה שוב הומלץ.לחזור לחסימות אך אנו לא מצליחים כיוון שהיא מתנגדת ומורידה את הרטייה. הומלץ לנו טיפול בטיפות אטרופין כל יום ראשון ושני טיפה אחת ואז הפסקה עד ראשון ושני לאחר שבוע. האם הטיפול מוכר? האם מומלץ בגיל כזה? האם יש סיכונים? אודה לתשובתך

09/06/2016 | 23:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מוכר וידוע הוכח, לגבי עין עצלה משנית לבעיות משקפיים לפחות, כיעיל לפחות כמו סגירות, וכן הראו שטיפול למספר ימים יעיל כמו שבוע שלם, כך שאת במצב טוב. בכללי, אם אין כיסוי של האישון, ואין אסטיגמטיזם משני, מה האינדיקציה לסגירות? דר. נוימן

16/06/2016 | 09:05 | מאת: מירית

נראה שכרגע יש כיסוי של האישון ונראה שמשתמשת פחות בעין עם הפטוזיס, הומלץ גם להקדים ניתוח הפטוזיס בשל כך בנוסף נראה כי האישון אינו עולה למעלה ויש צורך גם בניתוח לתיקון הפזילה, עד להחלטה מה לנתח קודם הומלץ הטיפול באטרופין. לכן עד לניתוח

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה