עין עצלה, עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/03/2016 | 12:41 | מאת: דבי

שלום רב. בתי בת 3.5 אובחנה ע"י רופא עיניים עם עין עצלה. שמאל: 6/12 ימין: 6/6. OD SPH+: 2.75 CYL-: 1.25 AXIS: 10 OS: SPH+: 5.25 CYL-: 3.25 AXIS: 165 תנועות עיניים תקינות, קונברגנציה תקינה. תבחין כיסוי לקרוב ולרחוק: אורטופוריה. מקטעים קדמים תקינים ושקטים. עדשות זכות. קרקעיות: דיסקות תקינות מקולות שמורות רשתיות צמודות. הופנתה להתאמת משקפיים אצל אורטופיסטית וכן למעקב רופא מומחה לילדים. היית שמחה 1. לקבל המלצה על אורטופיסטית 2. לקבל המלצה למומחה עיניים לילדים. 3. לאן אני אמורה לפנות קודם, אורטופיסטית או רופא מומחה?

09/03/2016 | 16:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדבי שלום, לפי הרישום, עבר בדיקה מלאה וטובה, והממצאים אכן מתאימים לעין עצלה על רקע רוחק ראיה גדול יותר בעין שמאל. (זו הסיבה שאנו ממליצים שכל הילדים יעברו בדיקה כולל בדיקת תשבורת עם טיפות בגיל שנה, כדי לאתר את החברה האלו בזמן, לפני שמתפתחת עין עצלה משמעותית). כל רופא עיניים לילדים יוכל לנהל את המקרה. אין צורך באורטופטיקה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה