מצמוץ עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/02/2016 | 18:04 | מאת: יעל

לד"ר נוימן שלום.  השאלה שלי נוגעת לבן אחותי בן שנתיים וחודשיים.  בשבועיים האחרונים בעת צפייה בטלוויזיה הוא ממצמץ ומכווץ את עפעפיו באופן תדיר. אציין כמה דברים:  א. המצמוץ מתרחש רק בעת צפייה במסכים כמו טלוויזיה ואייפון.  ב. המרחק בין הטלוויזיה (מידה, גדולה מאוד) לבין מקום הישיבה שלו הוא קצר.  ג. בזמן משחק למשל או קריאת ספר הוא אינו מקרב את האובייקט קרוב לכיוון עיניו.  ד. הוא צופה בטלוויזיה (למורת רוחי) מגיל חודשים ספורים.  שאלתי: מה יכול להיות הגורם למצמוץ והאם יש קשר לצפייה במסכים ובמיוחד אם הם קרובים כל כך באופן שאינו פרופורציונלי.  תודה מראש, יעל.

29/02/2016 | 14:50 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אין (לא נמצא) קשר בין צפיה במסכים ובין פתולוגיה עינית קבועה כלשהיא (כן נמצא קשר להפרעות קשב וריכוז, ראי אזהרות רופאי הילדים מהעת האחרונה). יש מקום לבדיקת עיניים מלאה לשלילת הפרעת תשבורת (משקפיים). אם תקין, קרוב לודאי שמדובר ב"טיק" שיחלוף לבד. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה