חסימה בשק דמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/08/2003 | 23:04 | מאת: אירית

בתי בת 3. לאורך כל השנים שבהם ביקרתי אצל רופאי ילדים וגם אצל רופאי עיניים , נאמר לי שהדמעות יעברו ופעם אחת גם נאמר לי שזו אביבית. לאחר ביקור+בדיקה אצל רופא פרטי נאמר לי שהילדה זקוקה לניתוח פתיחה של שק הדמעות. שאלותי: האם ידוע לך על פיתרון אחר? האם יכולה להיות החמרה לאורך השנים? מה יכול להתפתח בהמשך (ירידה באיכות הראיה וכו' ), מהו בדיוק הניתוח {הרדמה, החלמה, צלקת). עלי לציין שהילדה איננה דומעת בצורה צינית אלה רק לחלוחית בשתי העיניים מדי פעם ובדיקת הראיה שלה,עם טיפות הרחבה, יצאה תקינה לחלוטין. אודה לך על תשובתך. אירית.

16/08/2003 | 20:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאירית שלום, זו הזמנה להרצאה מקיפה, ולא כל כך שאלת הבהרה ברשת, אבל אנסה: 1- אין קשר (או סכנה) לעיניים או לראיה. 2- יתתכן ומדובר בהצרות בלבד (רוב הזמן יש מעבר, ורק בזמן נזלת וגודש באף יש הפרעה משמעותית לזרימת הדמעות. במקרה כזה, למרות הגיל, אפשר להסתפק במעקב בלבד. 3-צריך לבצע טסט שנקרא "מבחן העלמות צבע". התוצאה, יחד עם אנמנזה (תולדות המחלה) מדוייקת .מאפשרים בדרך כלל להחליט מה הטיפול הטוב ביותר. אם יוחלט שיש מקום לפתיחה בהרדמה, (זה לא ממש ניתוח), הרופא המנתח יסביר לך את כל המהלך ואת האופציות האלטרנטיביות, כפי שאנו עושים לפני כל התערבות פולשנית. מקווה שזה עוזר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה