דלקת עיניים בתינוק בן 3 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/07/2003 | 16:37 | מאת: ערן

שלום, לפני שלושה שבועות נולד בננו הבכור, לידה טבעית - ובמשך 5 ימים ראשונים לחייו סבל מדלקת עיניים שטופלה באנטיביוטיקה. לאחר 5 ימים הדלקת עברה אך נאמר לנו בביה"ח שהיא יכולה גם לשוב וציידו אותנו במרשם לטיפות עיניים. אכן מקץ יומיים שוב הופיעה הדלקת - וכך במשך 5 ימים נוספים המשכנו לשים טיפות עיניים. משלא עברה הדלקת לקחנו את בננו לרופא עיניים שנתן לנו סוג אחר של טיפות אנטיביוטיות ואמר שגם הטיפול יבוצע במשך 5 ימים 4 פעמים ביום (ולא 3 כפי שעשינו עד כה). עוד הוסיף הרופא שלמשך השנה הראשונה נצטרך לשים לבננו את טיפות העיניים כל יום פעמיים ביום. עכשיו הוא כבר בן יותר משלושה שבועות הדלקת לא עברה ואנחנו די לחוצים מזה הרופא אמר שיתכן גם שתעלת הדמעות שלו סתומה ואם תוך השנה הראשונה היא לא נפתחת אז ישנו הליך כירורגי פשוט שפותח אותה - דבר מלחיץ כשלעצמו. אנו מעסים לו קצת את צידי האף - כי שמענו שזה יכול לעזור לתעלת הדמעות להיפתח... שאלתי היא: מה עוד ניתן לעשות? האם הוא רואה אותנו מטושטש בגלל מסכי הצהוב של הדלקת? והאם זה יכול לפגוע לו בראיה? מצפה לתשובה תודה מראש ערן

01/07/2003 | 18:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לערן שלום, הכל לא נכון. אנא כנס להתכתבויות קודמות בנושא חסימה בדרכי הדמעות-יש כמה, קרא את כולן, שים לב לנושא הטיפות לנושא העסוייםואז תשאל שוב אם ישאר משהוא לא ברור. את ההמלצה לתת אנטיביוטיקה במשך כל שנת החיים הראשונה שכח מיד. אם זו חסימה בדרכ דמעות, (הפרשה רבה, בעיקר כאשר קם משינה, אך אין אודם בעיניים =ה"לבן" של העיניים לבן ולא אדום) אין צורך באנטיביוטיקה כלל, במילא לא יועיל. אם מדובר בזיהום "אמיתי". צריך לאבחן את הגורם ולתת טיפול מכוון. (מצטער על הטון הקצת חריף, זה לא מכוון אליך אלא לעיצות שקבלת).

02/07/2003 | 10:38 | מאת: ערן

דוקטור תודה, אז מייד הפסקתי את טיפטוף האנטיביוטיקה לעיניו, מסז אני ממילא לא הצלחתי לעשות כמו שצריך וכמו שכתבת בעבר רק רופא עיניים ילדים יודע היכן ואיך ללחוץ. כך שעכשיו שאלתי היא: האם לפנות במיידי לרופא עיניים ילדים כדי שיבצע לחיצה או לחכות שהחסימה תפתח מעצמה ורק לדאוג לנקות לו את העיניים. נ.ב.: האם נכון הדבר שניקוי העיניים עם מיים רתוחים+תה יעיל מניקוי עם מיים רתוחים לבד (מיים רתוחים=מיים שהורתחו והתקררו -שלא יחשבו שאר הקוראים בפורום שאני משתמש במיים רותחים/חמים לניקוי) והאם נכון שחלב אם גם משיג תוצאות טובות? תודה מראש ערן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה