קוצר ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/06/2003 | 09:09 | מאת: מיטל

דר' נוימן שלום, הבן שלי בן 6. לאחרונה התגלה אצלו קוצר ראיה בעין אחת, והוא החל להרכיב משקפיים עם עדשה אחת מס' 1.25 ועדשה אחת ללא מספר. שאלתי היא: האם קוצר ראיה זה דבר שניתן לתיקון ע"י משקפיים, בני מתלונן שלפעמים הוא רואה הבזקי אור בצבע סגול, כחול - מה דעתך? מיטל

01/07/2003 | 17:57 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיטל שלום, המשקפיים מאפשרים ראיה חדה למרות הפרעת התשבורת. אך אינם "מרפאים" את הבעיה. אם בדיקת הרשתית בהרחבה (שאני מקווה שנעשתה לו לפני שנרשמו המשקפיים) תקינה, לא הייתי מתייחס בנתיים להבזקים. אם התופעה תמשך, יש צורך בבדיקה מלאה נוספת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה