כיצד טלוויזיה משפיעה על העיניים.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/05/2003 | 22:34 | מאת: שרונה

התינוק שלי בן השנה כל הזמן רץ לעבר המסך מול הטלוויזיה.בתור אמא ממשוקפת שראתה טלוויזיה.אני מקפידה כל הזמן להרחיק אותו משם.שאלתי היא עד כמה זה הורס את העיניים ברגע שהוא נצמד למסך ולמספר שניות מסתכל.לפעמים אפילו במשך דקה. ועוד שאלה קטנה:קראתי איפה שהוא שאם תינוק משפשף הרבה את העיינים אז יש לו בעיות ראייה,האם זה נכון ואיך אפשר בגיל שנה לדעת אם יש בעיות ראייה?

08/05/2003 | 22:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרונה שלום, לא הוכח שטלוויזיה גורמת בעיות עיניים קבועות כלשהן. (קוצר ראיה בילדים היה קיים הרבה לפני המצאת הטלוויזיה). כל ילד בגיל שנה אמור לעבור בדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת (=בדיקה בהרחבת אישון לקביעת מספר המשקפיים), בדרך כלל על ידי רופא עיניים ילדים. זה יענה על השאלה השניה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה