בדיקת עיניים לבן 7 חוד'

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/12/2006 | 08:02 | מאת: רוני

בתוצאות בדיקת עין עצלה ללתינוק בן 7 חוד' נכתב-"מומלץ בדיקת עיניים בגיל שנתיים כי יש קצת "מיוסייה" ברטימוסקופיה יבשה (כנראה בגלל אקומודציה) -אני מקווה שהעתקתי נכון את הכתוב. מה זה אומר ? תודה.

19/12/2006 | 19:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרוני שלום. מה שזה אומר זה שהילדה לא קבלא את הבדיקה שהיתה צריכה לקבל (לעניות דעתי). רטינוסקופיה יבשה (כלומר בלי טיפות הרחבה) נותנת טעות של מספר דיאופטריות בגיל זה, גם בידיים הטובות ביותר. (לא תמיד מצליחים לשחרר את כל האקומודציה של התינוק, ואין לדעת כמה השתחרר) הממצא של מיופיה (=קוצר ראיה) קלה פורש על ידי הבודק כתוצאה של שארית אקומודציה. ואולי התינוק באמת מיופי? ואולי רק בעין אחת ויפתח עין עצלה? בקיצור, זה הזמן לבדיקה עם טיפות, כפי שצריך כל ילד בגיל 6-12 חודש. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה