צניחת עפעף

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/03/2003 | 16:17 | מאת: ליאור

לרופא שלום רב, בני בן שנה ו-4 חודשים . יש לו מלידה צניחת עפעף קלה ! בעין אחת והדבר יוצר תחושה של שתי עיניים לא סימטריות, שאינן באותו גודל. נציין כי לא מדובר במקרה של צניחת עפעף "כבדה" כלומר העפעף לא מכסה את העין / אישון ומדובר במשהו קל. רופא העיניים שבדק אותו לא ציין בפני את האופציה לניתוח קוסמטי בגיל מאוחר יותר. (דבר שקראתי אח"כ שניתן לעשות). רציתי לשאול האם יתכן כי זה יטושטש בעתיד ללא צורך בהתערבות קוסמטית? וכן אם ניתן לקבל פרטים על ניתוח זה. בתודה, ליאור

05/03/2003 | 12:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליאור שלום, צניחת עפעף מולדת היא בדרך כלל סטטית, ללא שיפור או החמרה ספונטניים. יש מספר ניתוחים, לפי חומרת הצניחה ומידת תפקוד השריר המרים את העפעף. הרבה יותר חשוב: הילד צריך לעבור בדיקת תשבורת ("מספר" המשקפיים) מידי פעם,מכיוון שצניחת עפעף, גם לא קשה, יכולה לגרום לאסטיגמטיזם בעין זו ולעין עצלה עם פגיעה קבועה ומיותרת בראיה בעין זו. למעשה, אם רוצים למנוע את תופעת העין העצלה, כל ילד צריך לעבור בגיל שנה בדיקה כזו. על אחת כמה וכמה אם יש פתולוגיה חד צדדית.

27/06/2008 | 13:56 | מאת: מייסא

שלום יש לי תינוקת בת 4 חודשים שנולדה עם עפעף צנוח רופא העיניים המליץ לעשות ניתוח בסביבות גיל 6 חודשים כי הצניחה חמורה האם אתם יכולים להמליץ לי אפה לעשות את הניתוח אצל אזה רופא?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה