מיצמוץ - ילדה בת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/08/2005 | 16:34 | מאת: תמיר

שלום ד"ר נוימן. בתי (בת חמש וחצי) ממצמצת בעין שמאל מזה כחודש. בדיקות מקיפות העלו כי אין שום ממצא רפואי, למעט צילינדר בשתי העיניים (ראייה 6\6). אציין גם כי לא היה כל אירוע רגשי \ נפשי שהיה יכול לגרום לכך. האם קיים קשר ישיר או עקיף בין צילינדר לבין המיצמוץ ? ואם כן, מדוע המיצמוץ רק בעין אחת. אציין כי לא מדובר במיצמוץ מהיר ותכוף, אלא מדי רבע שעה עד שעה ולפעמית שעות רצופות ללא מיצמוץ (נראה לי שזה קצת קשור גם במידת העייפות). צורת המיצמוץ היא בעצם עצימת העין למשך שנייה עד שתי שניות, בצורה שנראית כאילו עצם זר מפריע. אדגיש שוב כי לא נמצא שום גוף זר בעין (ע"י בדיקת מיקרוסקופ). אודה לתשובתך המפורטת.

05/08/2005 | 13:32 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתמיר שלום, מצמוץ הוא טיק שכיח מאד בילדים. לא ידוע לנו הגורם, ותמיד חולף לבד, אם כי יכול להמשך מספר חדשים. אין טיפול ספציפי. כל זה כמובן בהנחה שבדיקת העיניים המלאה, כפי שציינת, תקינה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה