צילינדר ועין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/06/2005 | 22:25 | מאת: אמא של מור

שלום ד"ר נוימן, מור ילד בן 3 ומזה כשנה מרכיב משקפיים שמאוד אוהב ללא פזילה (תודה לאל) אך עם צילינדר 3.0 +. בבדיקת אורטופטיקה היום הממצאים: אמבליופיה ימין אסטיגמטיזם אניזומטרופיה (ממש סוג של שפה סינית בשבילי) כשהשורה התחתונה היא שיש לו עין עצלה. אשמח לקבל פירוש לשפה הסינית העתיקה ?! והאם יש סיכוי לעבור את השלב ללא רטייה ? ואיך בכלל מתמודד ילד בן 3 עם רטייה על העין, לא נראה לי שהוא משתף פעולה. במידה ולא ישים רטייה, מה הסיכוי לנזק חמור יותר ? כמה זמן הוא אמור יהיה להסתובב עם רטייה ? המון תודה, אמא שלקחה את זה באמת קשה.

22/06/2005 | 09:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאמא של מור שלום, את למעשה פרשת יפה את הסינית לבד... אמבליופיה פרושו עין עצלה, (עין שרואה פחות טוב מהשניה גם בתיקון מתאים במשקפיים, מכיוון שהמח לא למד להשתמש בה נכון בתקופה בה עדיין לא הרכיב משקפיים), אסטיגמטיזם פרושו צילינדר, (סוג של בעיית משקפיים), ואנאיזומטרופיה פרושו שיש הבדל במספרים בין העיניים ( לכן נגרמה עין עצלה בעין עם המספר הגבוה יותר). סיכוי טוב שהאמבליופיה תשתפר רק על ידי הרכבת משקפיים. במידה ולא, יצטרך להסתיר את העין הטובה על ידי רטיות (או טיפות אטרופין). אני מציע שאת הגשר הזה תחצי כאשר תגיעי אליו, רוב הילדים מסתדרים טוב עם הרטיה. עוד דוגמה (יש לי כמה ביום) לנחיצות הבדיקה המלאה בגיל שנה. אם היה נבדק בגיל שנה עדיין היה זקוק למשקפיים, אך לא היה מרכיב של עין עצלה, או אם היה, היה חולף בקלות עם המשקפיים. לפחות תשמשי מעכשיו עוד "מטיפה" לכל האמהות לילדים בני 6-12 חודש שיבצעו את הבדיקה המלאה (כולל הרחבת אישונים ובדיקת מספר משקפיים) כבר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה