עדשת מגע וים/בריכה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/05/2005 | 08:36 | מאת: עדי

בתי בת שנה וחצי לאחר ניתוח הסרת קטרקט מולד ללא השתלת עדשה, עם עדשת מגע חיצונית. ברצוני לדעת האם ניתן ללכת לים ולבריכה עם עדשת המגע? האם יש חשש שחול / מי ים / כלור עלולים להזיק או לגרום לאי נעימות וצורך בהוצאת העדשה? במידה ויש ללכת ללא עדשה מה הנזק שעלול להגרם אם העדשה תוצא למספר שעות מדי פעם (פעם בשבוע). האם יש פתרון אחר?

21/05/2005 | 23:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

עדי שלום, שאלות "כבדות" שהרופא המטפל שלך אמור לענות עליהן באופן ספציפי לגבי הבת שלך. באופן כללי:-ניתן ללכת לים או לבריכה. מבחינת זיהומים: בבריכה מסודרת עם כלוריניזציה תקינה המים הם סטריליים למעשה. בים-לא כך, אבל בדרך כלל תינוק קטן מאד לא ממש צולל בים. מבחינת האי נעימות, לדעתי (לא בדוק מדעית), אין יותר עם העדשות. (אני גולש עם עדשות מגע, וסובל פחות מהנתזים לעומת כאשר אני גולש עם המשקפיים...) לילדים שאני ניתחתי ועדיין לא השתלתי עדשה תוך עינית אני לא מרשה להוריד את העדשה למספר שעות פרט מאשר לניקוי השבועי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה