דלקת הלחמית(GPC)

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/05/2005 | 20:56 | מאת: גלעד

אני לא ראיתי פורום אחר לרפואת עיניים אז אני פונה אליך, למרות שאני לא ילד. אני בן 19 והשתמשתי בעדשות רכות למשך מספר שנים. בעקבות גירויים בעיניים החלטתי להפסיק עם העדשות. לאחר כחודש התפתחה בעיניים, בדיעבד, דלקת בלחמית הידועה בשמה המקוצר GPC. הרופא נתן לי טיפות סטרואידיות לשבוע, שעזרו מאוד, וטיפות optilast אנטי-היסטמניות לשבועיים. הבעיה היא שהטיפות האחרונות פחות עוזרות והסימפטומים של עיניים נפוחות ממשיכים ומפריעים לי אף לישון כמו שצריך, כפי שקרה מאז תחילת הדלקת. האם זהו מקרה קשה מהרגיל? האם יש טיפול אחר שיכול להקל על הסימפטומים? והכי חשוב.. האם עלי לדאוג מאיזשהו נזק לעין שנעשה, מאחר וטיפות העיניים לא עוזרות? אני מאוד מאוד אודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי.

06/05/2005 | 13:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

גלעד, אל תכעס עלי אבל העיסוק בפורום לוקח לי זמן רב, לא אוכל להתפשט גם לתחומי עיניים אחרים. מכל מקום התשובות לשאלות שלך דורשות אבחנה ספציפית של המצב, ולכן דורשות בדיקת העין כדי לענות בצורה עיניינית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה