כתם אדום בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/04/2005 | 22:21 | מאת: דוברת

לבתי ישנו סימן אדום (כמו שטף דם קטן) ב"לבן של העין" (לחמית), הלכתי איתה לרופא עיניים והרופא אמר לנו שזו אינה דלקת אלא כמו כתם לידה,כמו התפוצצות של נימים הרופא אף הוסיף שבמשך השנים הסימן האדום יהפוך לחום, בקיצור הכתם מאוד מפריע לבתי, רצינו לדעת האם אפשר בדרך כלשהי להוציא את הכתם. אולי ניתוח? אולי טיפות עיניים? בברכה דוברת

21/04/2005 | 18:19 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדברת שלום, לפי התשובה של הרופא, מדובר בנווס (Nevus) של הלחמית. נווס לא עובר לבד ולא מגיב לטיפול תרופתי. ניתן להסיר בניתוח (פעולה פשוטה הנמשכת מספר דקות). בדרך כלל מחכים לגיל מבוגר יותר, כדי שניתן יהיה לבצע את הפעולה בהרדמה מקומית. דר. נוימן

21/04/2005 | 19:26 | מאת: דוברת

היכן ניתן להסיר את הכתם? באיזה מקום? ובאיזה גיל? בתי כבר מחכה לרגע הזה ברכת חג שמח דוברת

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה